Sinaloa Cartel

Started by Kenneth, Apr 28, 2025, 11:33 PM

Previous topic - Next topic
Apr 28, 2025, 11:33 PM Last Edit: Apr 29, 2025, 12:18 AM by Kenneth
Картелот Синалоа е меѓународен нарко-картел со седиште во мексиканската сојузна држава Ел Корона . Неговата главна дејност е шверц на дрога , а освен во Синалоа, со истата дејност се занимава и во државите Долна Калифорнија , Дуранго , Сонора и Чивава .
Создаден е во 1989 година со распадот на нарко картелот предводен Alehandro Cantur. Се верува дека е одговорна за шверц на огромни количини на кокаин , хероин , на американскиот пазар, што ја прави една од најмоќните криминални организации во светот.
И покрај ова, картелот Синалоа остана исклучително моќен. Сè уште доминира во северозападниот дел на Лас Вентурас и се вели дека е присутна во градовите од Сан Фиеро до Лос Сантос .

Alehandro Cantur , попознат по прекарот Ел Ратон , заедно со неговите браќа, го презеде управувањето со еден од ограноците на картелот Синалоа, поточно надзорот на 11 лаборатории каде месечно се произведуваат од 1300 до 2200 хероин . По апсењето во 2019 година, тој се врати на својот бизнис и даде значаен придонес во работата на картелот Синалоа, кој многумина го сметаат за најголема организација за трговија со дрога во светот.

Alehandro се упатува кон Џеферсон да се најде со Biggie
Alehandro пристигнува во Џеферсон и седнува со Biggie

Bi ti preporacal da koristis, text / font / golemina na font / i ja smenis bojata na fontot, da koristis photoshop, za roleplay, i lsrp+ za nekakvi slucki sto ne mozat da se objasnat INGAME.. ali za pocetnik mi se svigja.

Алехандро се упатува кон Гантон