Криминал (Mark_DeLuca)

Started by Deluca_Mark, Mar 07, 2026, 12:22 AM

Previous topic - Next topic
Mar 07, 2026, 12:22 AM Last Edit: Mar 07, 2026, 12:26 AM by Deluca_Mark

Изглед на Mark DeLuca

Mark DeLuca е роден во сиромашен кварт каде што законот ретко доаѓаше, а проблемите беа секојдневие. Уште од мал беше научен дека улицата има свои правила – или ќе преживееш, или ќе исчезнеш.

Неговиот татко беше вмешан во ситен криминал, а мајка му работеше две работи за да го одржи семејството. Кога Mark имаше 16 години, татко му беше уапсен, а тоа беше моментот кога Mark сфати дека светот не игра фер. Наместо да бега од криминалот, тој одлучи да го прифати.

Почна со мали работи – кражби на автомобили, улични договори и работа за локални криминалци. Со текот на времето стекна репутација како човек кој не зборува многу, но ја завршува работата. Луѓето почнаа да го почитуваат... а некои и да се плашат од него.

Mark DeLuca не е тип на човек што верува во пријателства. За него постојат само две работи: лојалност и пари. Секој што ќе го предаде, брзо сфаќа дека тоа е најголемата грешка што можел да ја направи.

Денес Mark работи во сенка – организира нелегални зделки, контролира улични операции и полека гради свое име во криминалниот свет. Полицијата можеби слушнала за него, но никогаш нема доволно докази.

А на улицата кружи само една реченица:

"Ако Mark DeLuca се вмеша во нешто... веќе е предоцна."
"You need people like me so you can point your f**kin' fingers and say, 'That's the bad guy'."