Обезбедување во Влада

Started by Sheval_Mudzahedin, Mar 07, 2026, 05:25 PM

Previous topic - Next topic
Јас работам како вработен во обезбедувањето во Владата. Мојата работа е од голема одговорност, бидејќи секојдневно се грижам за безбедноста на објектот, вработените и сите посетители кои доаѓаат во институцијата. Работниот ден го започнувам со проверка на влезовите, легитимирање на посетителите и следење дали сите безбедносни процедури се почитуваат.

Во текот на работата внимателно ги следам камерите и движењето во објектот, со цел навреме да забележам доколку се појави некаква сомнителна ситуација. Мора да бидам концентриран, смирен и професионален, бидејќи мојата задача е да спречам можни проблеми и да реагирам брзо ако се појави опасност.

Покрај тоа, често им помагам на посетителите да се снајдат во објектот и ги упатувам до соодветните канцеларии. Учтивоста и почитта се важен дел од мојата работа, бидејќи обезбедувањето не е само заштита, туку и создавање чувство на сигурност кај луѓето.

Иако работата понекогаш знае да биде напорна и бара голема внимателност, јас сум горд што ја извршувам оваа должност. Знам дека мојата работа придонесува за редот и безбедноста во една важна државна институција.

:) :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Bravo brat poznat si mi edno vreme i na Gruevski bese obezbeduvanje ako ne se lazam