Hoover Crips Criminal

Started by Venok., Jan 21, 2025, 11:07 PM

Previous topic - Next topic

Hoover Crips се голема и озлогласена улична банда која потекнува од Лос Анџелес, Калифорнија, во раните 1970-ти. Групата е дел од пошироката банда Крипс, која е позната по ривалството со бандата Bloods. Hoover Crips  се сметаат за една од највлијателните и најнасилните фракции во организацијата Крипс. Тие често се поврзуваат со одредени населби и области во Јужен Лос Анџелес, иако нивното присуство се прошири и во другите делови на земјата.

Активностите на бандата обично вклучуваат трговија со дрога, грабеж и други нелегални активности. Тие се познати и по нивната вмешаност во насилни конфликти со ривалските банди, особено со другите сетови на Crips и Bloods.

Како и многу банди, Hoover Crips имаат репутација дека користат заплашување и страв за да контролираат територија и да доминираат над ривалските групи. Сепак, важно е да се забележи дека не сите поединци вклучени во бандите се криминалци или насилни, а динамиката на вмешаност во банди е често сложена и вкоренета во социо-економски прашања.

Disclaimer!!!!

Temata e postavena od mene , radi toa shto liderite nemozea da odvojat vreme da ja postavat ! , uzivajte vo RolePlay akciite !

Rez.

od kad sam se rodio nista nisam imao

𝗡𝗶𝗴𝗴𝗮𝘀 𝗯𝗲 𝘁𝗮𝗹𝗸𝗶𝗻 𝗹𝗶𝗸𝗲 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝘀𝗵𝗶𝘁 𝗲𝗮𝘀𝘆 𝗼𝗿 𝘀𝗼𝗺𝗲𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴.
𝗬𝗮 𝗛𝗲𝗮𝗿𝗱?
𝗡𝗮𝗵 𝗻𝗶𝗴𝗴𝗮, 𝗶 𝗺𝗮𝗸𝗲 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝘀𝗵𝗶𝘁 𝗹𝗼𝗼𝗸 𝗲𝗮𝘀𝘆ⵑ

Rezerviram za rp, kje go edit komentarot