Поплака до Лавренце Кастело

Started by Chacknoris321, Aug 03, 2026, 01:37 AM

Previous topic - Next topic

Доколку сакате да се пожалите од некој наш администратор , отворете тема тука според следен формат. Напомена доколку жалбата е без соодветни докази автоматски ќе биде отфрлена.

ФОРМУЛАР :
ваш Nick_Name : Пабло
Nick_Name на администраторот што се жалите : ЛАвренце КАСТЕЛо
Образложение за жалбата : Тпање без причина , фризнување без причина , играчи мгаат пред него не ги казнува,  играчи ме дмаат пред него не ги казнува , и ме става за НОНРП на крај без причина + заканување дх ке ме стави
Доказ(Слика/видео-Задолжително) : https://imgur.com/a/sMWHMrg - Ме тпа без причина ме фризнува исто без причина, играчот МГА пред него никаква казна не ДОБИВА
https://imgur.com/a/1di9vW9 - Се заканува дека ќе ме стави ДХ дека сум дбал ( иначе 0 слики за истото има пошо НЕ СУМ ДБАЛ ) исто на сликата можеме да видиме КАКО ИГРАЧ МЕ ДМА , а ликов не го казнува МЕ ДМА НА ЈАВНО МЕСТО ДМ + НОНРП но никаква реакција од админот иако го гледаме на сликата ( истиот играч што мгаше и не го стави бтф)
https://imgur.com/a/D4gzSnr - и на крај ме става за НОНРП дека сум направил на играч /тие и на истиот играч му крашна и мене ме става дх за нонрп?  ;D

https://mrp.mk/forum/index.php?topic=12979.msg30747;boardseen#new - eve ja temata kade sto sum kaznet 2 saati? koja e ovaa pricina nekoj da mi objasni ? slikal kako imam /tie i kako i ovaa ide dh radi sho i krasna? :D

Se nadevam deka 3, 4 pricini ima i dovolno ke e za DOWN i deka ke se kaznuva za sekoja pricina posebno ako ne ke stavam 5 temi pa kaznete go odelno , deka 5 razlicni stvari se fala.

https://mrp.mk/forum/index.php?topic=12981.msg30979;boardseen#new prodolzuva da go brani ? kako bas on ja zaklucuva temata ? kako nema prekrseno pravilo koga likot zima emka sred ulica i cela kola u vis mi ja kreva? kako toa ne e nonrp i fear rp?

Aug 03, 2026, 02:03 AM #3 Last Edit: Aug 03, 2026, 02:06 AM by Lawrence
Не те ставив дх за ДБ, те опоменав затоа што немав докази, и ти кажав да не дбаш, и те видов како дбаш ама не те фанав за да те сликам. Дефинитивно не разликуваме закана од опомена.

Имаш докази за што си ставен во дх за НонРП затоа што маваш /tie во СафеЗона, плус нејзе не и крашна после 10 минути после /tie на сликите мои чисто се гледа, што значи си ја држел под /tie цело време.

Не го бранам, не станува збор за SafeZona и ти не си оштетен никако во твојот health.

Оставам на менаџерите.

Прво за мгто и фреезот ништо не кажуваш а за другите работи проба да се извадиш , али јебига со многу лош човек пробуваш комплески да лечиш,

Не ме стави дх за ДБ пошо никад не се десило тоа ДБ они ти кажаа дека сум дбал што врска нема , ете ако имаат докази нека ти пуштат ти давам слободно да ме банираш ако сум ги дбнал пошо гледам препаметен се праиш и лажеш он ме видел како дбам си ме видел кур мој

Не може да даваш такви опомени за нешто што имаш 0 докази едноставно е , ако дбам стави ме дх кој фактор си ти да ми се закануваш?

Ахааа моево значи со /тие е сејфзона а братов што 10 метри подоле вади емка и дма како луд не е сејф зона , така ? океј да знаеме пошо гледам не знаеш очигледно што е сејф зона , ти стварно мислиш на таква главна улица у реален живот немаш камери? позади НАРОДНА БАНКА се наога локацијата ? стварно мислиш дека тоа не е сејф зона или само си глуп?

И ова у некое нормално време ќе јадеш даун истиот момент  , сега е друго време и само ќе ти дадат минус репутации

И крашна после 15 - 20 минути на самата слика се гледа тоа ако сум направил нонрп моеше одма кога ја /тие да ме ставиш не да чекаш да и крашне да ме ставиш

За кое мг станува збор?
За фреезот те фризнав за да ти кажам пред нив да видат дека ти кажувам.
И не те ставив дх него те опоменав затоа што немаа докази ни они ни јас а те виддовме сите 3ца дека дбна
Те молам да не се правиме наудрени.

И у нормално време ќе требаше да лежиш повеќе дх од 2 часа.

А за сејф зона обележана ти е доле лево коа ќе влезеш ингаме со зелена боја е на мапата.
Дефинитивно треба да се остави на менаџери, неможам да коментирам јас моите аргументи ги изнесов.
Прашања повеќе можеш да ги прашаш менаџерите на приватен чат на дискорд.
Благодарам.

За кое мг станува збор? отвори првата слика каде што играч пред тебе мга кај што ти ме тпаш и фризнуваш

Важи тигре сите тројца сте виделе дека сум дбнал а никој не сликал чудно малце нели ? јас ти дадов за право да ме банираш ако сум дбнал така да срам треба да ти е што како админ лажеш

Точно требаше да лежам у нормално време поише од 2 саати , ама админи како тебе што се на серверов срамно е што лежам и 2 саати ..

Ова последново боље избриши го и не се брукај сејфзона била обележена со зелена боја на мапата... тигре тоа е COLLISION zone или па така нарачена ЗОНА НА СУДИРИ ,нов си се гледа и врска немаш но нема проблем ќе те едуцирам тука сум , СЕЈФЗОНА е секоја ЗОНА каде што потенцијално би имало камери во РЕАЛЕН ЖИВОТ , значи во превод тоа ти е како СЕЈФСИТИ моментално кај нас шо го воведоа тоа ти е СЕЈФЗОНА у САМП но добро ете секој ден учиш нови ствари може за 2 3 години ќе научиш све и ќе те биде за админ

Прво можеш да се едуцираш кај смееш да правиш /tie и каде смееш да правиш DB ти пред влада најде да маваш /tie мене ми кажуваш за сејф зона и зона на судири?

Aug 03, 2026, 03:14 AM #8 Last Edit: Aug 03, 2026, 03:15 AM by Lawrence
https://mrp.mk/forum/index.php?topic=12621.0 еве ти како треба да ти изгледа валиден доказ за DM.
Ти нема чепнато H od health. Можеш да разбуричкаш подобро.
Играчот почнал да ти ја пука колата откако 40 пати ти рекоа да им ја вратиш колата а ти игнорираше, не го оправдувам тој чекор но се во граница.

Ти знаеш дека си крив и пробуваш да ме убедиш дека не си, тоа е проблем.

Играчот ќе биде казнет за МГ,  немам приметено.

Кога ќе пратиш докази за ДБ може да дискутираме до тогаш не збори за тоа искрено досаден си

ДМ сејфзона е темата ,а не класично ДМ што значи ти моеш да го ставиш тука за НОНРП + ФЕАРРП ( пукање на јавно место) искрено попрво /тие би направил пред влада него да земам да вадам ЕМКА ОД РАНЕЦ и партал да ја правам цела кола ама уреду и ќе те замолам да не продолжуваш да се брукаш пошо сам се копаш

И според твоиве логики можеме сите така да вадиме емки и да пукаме по играчи на коли и нема да бидеме казнувани така? замисли сега јас да одам пред влада да извадам емка и да пукам секој што помине со кола СПОРЕД ТВОЈАВА ЛОГИКА НЕМА ДА БИДАМ КАЗНЕТ нели?

Прво админот те тпнал до играчите шо ги ДБаш и те фризнал за да те опомени пред нив да не продолжуваш со ДБ затоа шо не гледам причина Љупче и екипата да ти пукат у кола без врска сигурно си ги провоцирал со нешто, админот никаде не се заканува само те опоменува како секој друг админ шо ќе направе почни да правеш разлика од тоа шо е закана а шо нешо друго затоа шо за тебе се е закана не е прв пат, админот ќе биде казнет со -1 репутација за тоа шо не го ставил за МГ и уште -1 репутација за тоа шо не го ставил за НОНрп а ти си правилно казнет катанче.