John Weed – Character Development

Started by JohnWeed, Oct 10, 2025, 10:01 PM

Previous topic - Next topic
John Weed – Character Development

Име: John Weed 
Место на раѓање: Los Santos, Ganton 
Блиски личности: Domingo Alvarez (братучед, сојузник и партнер) 
Состојба: Активен на улиците на Los Santos 

📜 Background Story

John Weed е роден и израснат во срцето на Ganton — дел од градот каде што животот никогаш не бил лесен. 
Од мали години бил сведок на уличните војни, сиромаштијата и насилството што го опкружувале. 
Наместо да избега од тоа, John научил да преживува и да се снаоѓа меѓу тие околности. 

Паметен, амбициозен и лојален, но тргнат по лош пат уште од детството, John брзо ја стекнал репутацијата на човек кој знае како функционира улицата. 
Од мала возраст се занимавал со ситни дела — од крадење и препродавање, па сè до сериозен уличен дилер. 
Со текот на времето, стекнал контакти со неколку локални мафијашки босови и се пробил во повисоките кругови на криминалот. 

💬 Personality

John е човек со ладна глава и остар ум. 
Секогаш размислува неколку чекори напред и не презема ризици без план. 
Лојалноста му е најважна — особено кон неговиот братучед Domingo Alvarez, со кој заедно ги носат сите важни одлуки за нивната иднина. 

Иако знае дека патот по кој тргнал не води кон нешто добро, за John улицата е единствен дом што го познава. 
Амбицијата го турка напред — сака да создаде свое име, да ја врати славата на Ganton и да се издигне над сите што го потценувале. 

🎯 Goals
• Да го зацврсти своето влијание во Ganton 
• Да ја прошири активноста на локалната улична екипа 
• Да воспостави сопствена мрежа за дил и оружје 
• Да ја одбрани својата територија и да ја зачува честа на фамилијата 

📸 Gallery

John Weed – Hustler from the Streets of Los Santos
"Trust few, move silent."