Тивките ќошинја кријат тајни

Started by Stefan_Krigla, Jan 26, 2026, 12:27 AM

Previous topic - Next topic
Jan 26, 2026, 12:27 AM Last Edit: Mar 27, 2026, 01:51 PM by Stefan_Nastevski21

Име: Стефан
Роден: Рио, Бразил
Надимак: : Бумбар
Работна позиција: Reporter

Јас сум Стефан, познат како Бумбар. Репортер сум во Канал 5 ТВ.

Од најмала возраст ме привлекуваа камерите. Додека другите играа фудбал на улица, јас замислував дека држам микрофон и известувам во живо. Го сакав чувството кога приказната оживува пред објективот, кога секој кадар има тежина и секој збор значење. Камерата за мене никогаш не беше само техника – беше прозорец кон светот.

Со текот на годините сфатив дека новинарството не е само појавување пред екран. Тоа е одговорност. Тоа е станување рано, проверка на факти, разговор со луѓе од различни светови и носење на вистината до јавноста. Научив дека зад секоја вест стои човечка приказна, а наша задача е да ја раскажеме чесно и прецизно.

Прекарот Чадена го носам како симбол на истрајност и карактер. Но зад него стои човек кој верува во професионалност, дисциплина и почит кон работата. Секое вклучување во живо е нов предизвик, секоја репортажа нова можност да се покаже посветеност.

Денес, кога стојам пред камерата на Канал 5, знам дека го живеам сонот што го имав како дете – да бидам гласот што информира, прашува и носи приказни до луѓето.

Новата куја на стефан

Топче 8)
𝓘'𝓵𝓵 𝓶𝓪𝓴𝓮 𝓱𝓲𝓶 𝓪𝓷 𝓸𝓯𝓯𝓮𝓻 𝓱𝓮 𝓬𝓪𝓷'𝓽 𝓻𝓮𝓯𝓾𝓼𝓮

Quote1. Ако си преку Фото Шоп стави строке на буквите.
2. Едитирај со величина на сликата да е 800Х600.
3. Инче си добар, продолжи.
4. Стави -3 фонтсајз на бквите.

Jan 26, 2026, 04:36 PM #4 Last Edit: Mar 27, 2026, 01:52 PM by Stefan_Nastevski21
                                                              Честа рутина после ноќна забава

Feb 02, 2026, 08:53 PM #6 Last Edit: Mar 27, 2026, 01:52 PM by Stefan_Nastevski21
                                                                Набавка на продукти за нојќниот клуб

Feb 11, 2026, 06:55 PM #7 Last Edit: Mar 27, 2026, 01:52 PM by Stefan_Nastevski21
                                                Една прошетка до продавница и суштинска рутина

поработи на едит на сликите,следам

Повторно се вратив на мојата стара професија  Доволно беше криминал :)

Добаррр
𝓘'𝓵𝓵 𝓶𝓪𝓴𝓮 𝓱𝓲𝓶 𝓪𝓷 𝓸𝓯𝓯𝓮𝓻 𝓱𝓮 𝓬𝓪𝓷'𝓽 𝓻𝓮𝓯𝓾𝓼𝓮

Mar 28, 2026, 06:53 PM #13 Last Edit: Jul 10, 2026, 05:57 PM by Stefan_Nastevski21
                           Една рутина на едрилица со Стефан.