''Bloods For Life''

Started by Ryan Marquez, Jan 20, 2026, 07:18 PM

Previous topic - Next topic

Правење контрола низ маалата на Jefferson..

Feb 04, 2026, 07:37 PM #18 Last Edit: Feb 04, 2026, 10:56 PM by Joseph Colombo
Recruitment RP

По претходен IC контакт со лице кое бараше да биде кошаркар, беше остварен разговор со цел да се провери сериозноста, дисциплината и карактерот. Разговорот се одвиваше смирено и без притисок.

Rio Fernandez – Jefferson

Rio Fernandez poleka se dvizheshe niz ulicata na Jefferson, gledajki okolu sebe i osmatruvajki site uglovi. Vetrot nosi miris na asfalt i dim od bakshli, a ulicata beshe ticha. 
Bez mnogo zborovi, Rio vadi sprej od dzebot, spremen da ostavi znak na Ballas.

Rio zastanuva kraj eden star dzit i pocnuva da crta po dzidot. Violetovata boja polako se pojavuvase, jasno pokazhuvajki koj stoi zad ulicata.

Po nekolku momenti, Rio napravi nekolku cekori nazad i go pogledna grafitot. 
Prodolzhi niz Jefferson, ostavajki jasen potsetnik na prisustvoto na Bloods. 
Na ovie ulici se znae koj stoi zad blokot – Ryan i bratstvoto.
u centru Havane,
ma rolam topa vozim džipa ništa ne vidim od marihuane

Rio Fernandez – Vecer vo tishina
Rio Fernandez poleka se dvizheshe niz ulicata na Jefferson, gledajki okolu sebe i osmatruvajki site uglovi. Vetrot nosi miris na asfalt, a ulicata beshe relativno ticha.
Vo senkata na agolot go zabelezuva stender sto stoi mirno. Rio poleka mu se priblizuva, gi stava racete vo dzebot i tiho mu se obraka:"Ej brat, imas li dvoice da se relaksiram?

Stender kratko poglednuva okolu sebe, posle mu predava mala kesicka – vnatre 2 grama cvetce. Rio ja prima kesickata i brzo ja stava vo desnata patika, pazliv da ne go vidi nekoj. Kratko ja osmatruva ulicata i polako se oddalechuva.

Rio se upatuva kon najbliskata prodavnica. Vleguva vnatre i gi preglednuva policite. Se priblizuva kon prodavackata i so miren glas vika:

"Daj mi rizla i fast."

Prodavackata ja zema robata i mu ja predava. Rio gi zema, gi stava vo dzebot i bez mnogu zborovi ja napushta prodavnicata.

Izleguvajki nadvor, Rio se upatuva kon svojot avtomobil. Vleguva vnatre, sednuva i ja vadi kesickata od desnata patika. Ja prefrla vo desniot dzeb, zaedno so rizlite i fastot, pa go startuva avtomobilot.

Motorot tiho zbrmcuva dodeka Rio polako trgnuva kon planinata, oddalecuvajki se od gradskiot shum.

Po nekoe vreme, Rio stignuva blizu planinata i parkira pokraj edna klupa. Dodeka se podgotvuva da izleze, vo avtomobilot zabelezuva upaljac i go zema so sebe.

Izleguva od avtomobilot, sednuva na klupata i gi vadi rizlite i kesickata so cvetce od dzebot,Rio poleka go rasporeduva cvetceto vo rizlata i pocnuva pazlivo da mota dzoint. Mirisot na zelenoto poleka se siri vo vozduhot dodeka vetrot duva niz planinata.

Koga go zavrshuva, go zapaluva dzointot so upaljacot.

Rio sednuva udobno na klupata, povlekuva dim i polako go izduvuva kon nebo. Po nekolku momenti se podzavalva nazad na klupata, uzivajki vo mirnata atmosfera na planinata i tishinata daleku od gradot.
u centru Havane,

Problemi vo Jefferson – dupki i otpad
Rio Fernandez poleka se dvizheshe niz ulicata na Jefferson, gledajki okolu sebe i osmatruvajki site aglovi. Nogata mu se zapnuva vo eden od dupkite na trotoarot i skoro padna, no brzoo se stabilizira. Vo eden moment go vadi telefon i gi slika dupkitrae, dokumentijki nevrnite delovi od ulicata.

SLIKA OD DUPKITE

Potoa, Rio primetuva rasut otpad po ulicata – plastika, kartoni i drugi sitni ostaci. Jasno zabelezuva deka nema kanti za otpad vo blizina. Vetrot nosi miris na asfalt i star otpad, a ulicata beshe relativno tiha.
SLIKA OD OTPADOT

Rio jasno saka da go ubedi Premier John Nikolson da se poboljsa sigurnostta i cistotata vo Jefferson, so asfaltiranje na ulicite i dodavanje kanti za otpad.
u centru Havane,