Loader

LSPD & RP 2026 ?!?!?!?!?!

Started by majst0r, Apr 08, 2026, 07:59 AM

Previous topic - Next topic
Играв активно SA:MP од 2015 до 2023, а последниве три години сум целосно префрлен на српската FiveM сцена. Вчера си реков – ајде да пуштам пак САМП после 3 години, чисто од носталгија, да видам до кај сме стигнале.
Влегувам во игра, земам мотор, си возам најнормално...
и за неколку секунди – LSPD зад мене.
Добро, ок. Знам дека е детски и иритирачки да се бега од полиција, ама љубопитноста си го направи своето – сакав да видам до каде ќе тераат, дали уште имаат некакви правила, RP, процедури.
По неполнi 3 минути потера – гледам како се вадат М4 и Дигл и без никакво предупредување почнуваат буквално да ме решетаат додека возам.

Да расчистиме: Немав досие, Немав оружје, Немав дрога, Немав ништо нелегално
Едноставно возење со мотор.

Се сеќавам порано LSPD имаше строги правила – не смееше да се пука без оправдана причина, се следеше RP, постоеше ескалација. Денес? Очигледно сè отишло у вода.
После 20 минути хаос ме фаќаат, ме носат во ќелија и следува врвот на ,,roleplay"-от:
пола саат RP тепање со пендрак во ќелија.  ;D
И тогаш сфаќаш каде е проблемот – деца водат организации, луѓе без чувство за RP, без правила, без основно разбирање што значи police roleplay.
Не ми е криво што ме уапсија.
Ми е криво што САМП падна толку ниско во споредба со тоа што беше некаде 2016–2020.
Прашање до старите играчи:

Дали само јас имам вакво искуство?
Или ова навистина е новата ,,нормала" на САМП?

Интересно ми е да слушнам мислења.