ИЗБОРИ ЗА ПРЕМИЕР 2025 - ПОЗНАТ ДАТУМ НА ГЛАСАЊЕ

Started by AnderHerrera, May 18, 2025, 08:31 PM

Previous topic - Next topic

ОФИЦИЈАЛНО СОООПШТЕНИЕ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ KAZUO YAMACHI

Во светло на актуелните случувања и потребата од стабилна, одговорна и транспарентна влада, Канцеларијата на Претседателот на државата San Andreas, под раководство на Претседател Kazuo Yamachi, објавува дека во наредните денови ќе се одржат општи избори за нов Премиер на Владата на San Andreas.

Овој демократски процес претставува суштински момент во историјата на нашата држава. Изборите ќе бидат водени со највисоки стандарди на интегритет, ред и безбедност, при што секој граѓанин со валидна лична карта ќе има право да гласа за кандидатот што смета дека најдобро ќе ја води Владата во наредниот мандат.

Сите заинтересирани кандидати кои веруваат во својата способност да служат на народот, ќе имаат можност да ја поднесат својата кандидатура согласно објавената процедура. Кандидатите ќе бидат повикани да одржат јавни обраќања и дебати, преку кои ќе ја изложат својата визија, планови и приоритети за иднината на San Andreas.

Претседателот Yamachi јавно изјави дека ,,ова не се само избори, туку тест за зрелоста на нашата демократија и капацитетот на народот да одлучи кој ќе ја води државата низ предизвиците на современиот свет".

Гласањето ќе биде спроведено на неколку локации низ државата, во точно определено време, а безбедноста на изборниот ден ќе биде гарантирана од страна на државните институции и силите на редот. По затворањето на гласањето, ќе следува пребројување и јавно соопштување на резултатите.

Сите политички и јавни актери се повикуваат на достоинствено и одговорно однесување во текот на целиот процес. Народот ќе зборува – и неговиот глас ќе биде пресуден.

Нека победат разумот, визијата и гласот на граѓаните.

ФОРМУЛАР ЗА КАНДИДАТУРА
Out of Character:
Форум тема направена за партијата:
Име и презиме (OOC):
Имате ли искуство со лидерски позиции? (Да/Не) – Ако да, наведете:
Колку време сте активни на серверот? (просечно дневно):
Зошто сакате да бидете премиер? (Минимум 5 реченици):
Дали имате познавање од политички системи/структури во RP?
Колку добро го познавате државниот устав, закони и процедури:
Дали прифаќате дека можете да бидете отстранети ако не ја извршувате функцијата квалитетно:

In Character
Име и презиме:
Политичка партија:
Образование и работно искуство:
Позиции што сте ги извршувале во МВР (ако има):
Вашата визија за државата San Andreas (минимум 5 реченици):

Кои се вашите три главни приоритети доколку бидете избрани за Премиер?
1.
2.
3.

Дали имате поддршка од јавноста/организации? Ако да, наведете примери:
Контакт број:

Демократијата во својата суштина се темели на активно учество на граѓаните, а изборите за премиер не се исклучок. Затоа, во овој изборен процес, секој член на заедницата ќе има можност не само да го изрази својот глас преку гласањето, туку и да биде директно вклучен во развојот и обликувањето на политичката агенда. Заедницата ќе може да поставува прашања до кандидатите преку организирани јавни дебати и форуми, каде што секој ќе има шанса да добие јасни и конкретни одговори за плановите и визијата на кандидатите. Покрај тоа, ќе се овозможи собирање на предлози и сугестии од граѓаните, кои ќе бидат земени предвид при формулирањето на идните политики. Оваа интеракција не само што ја зголемува транспарентноста и одговорноста на кандидатите, туку ја гради и довербата помеѓу властите и граѓаните. Вклучувањето на заедницата е клучен фактор за создавање легитимна и ефективна влада која ќе ги претставува интересите на сите. Активното учество на граѓаните ја јакне демократијата и го поттикнува развојот на политичка култура базирана на дијалог, разбирање и соработка. Со оваа инклузивна платформа, секој глас има значење, а заедничките потреби и цели се претвораат во конкретни акции и резултати кои ќе го движат напред нашето општество.

OOC DISCLAIMER: Сите играчи се обврзуваат да ги почитуваат правилата за фер игра и однесување, вклучително и забрана за поткупување или манипулација со гласови во изборниот процес.

May 18, 2025, 09:06 PM #1 Last Edit: May 25, 2025, 02:18 AM by Trump
ФОРМУЛАР ЗА КАНДИДАТУРА
Out of Character:
Форум тема направена за партијата:https://mrp.mk/forum/index.php?topic=3017.0
Во текот на активноста, нашата партија се фокусираше на решавање на младинската невработеност, подобрување на јавните услуги и стимулирање на локалното претприемништво.
Нашиот тим настапи со јасна програма и активно учествуваше во дебати и дискусии, покажувајќи лидерство, солидарност и тимска работа.
Име и презиме (OOC):Marko Naumov
Имате ли искуство со лидерски позиции? (Да/Не) – Ако да, наведете:da
Колку време сте активни на серверот? (просечно дневно): 16 saati aktiven
Зошто сакате да бидете премиер? (Минимум 5 реченици):sakam da bidam premier zatoa sto sakam da i sluzam na mojata drzava i da go podobram zivotot na gragjanite
Дали имате познавање од политички системи/структури во RP? da
Колку добро го познавате државниот устав, закони и процедури:mnogu dobro redovno gi citam i sledam site izmeni
Дали прифаќате дека можете да бидете отстранети ако не ја извршувате функцијата квалитетно: da prifakjam

In Character
Име и презиме:John_Trump
Место на живеење:Los Santos
Политичка партија:socijaldemokratski sojus na San Andreas [SDSA]
Образование и работно искуство:diplomiran pravnik - univerzitet vo Los Santos;poranesen gradonacalnik na Los Santos,sovetnik vo Ministerstvo za pravda
По зиции што сте ги извршувале во МВР (ако има):poranesen zamenik minister za vnatresni raboti
Вашата визија за државата San Andreas (минимум 5 реченици):Mojata vizija e San Andreas da bide moderna bezbedna i ekonomski stabilna drzava

1.borba protiv korupcijata i kriminalot
2.jaknenje na ekonomijata preku poddrska na mali i sredni pretprijatija
3.reforma na javnata administracija i digitalizacija na uslugite

Дали имате поддршка од јавноста/организации? Ако да, наведете примери:da - podrzan sum od nevladinata organizacija  ,,Глас на Народот" i zdruzenieto na mladi pretpriemaci na San Andreas
Контакт број:070028762

May 22, 2025, 01:39 AM #2 Last Edit: May 22, 2025, 03:01 AM by Sanders
ОФИЦИЈАЛНО СОООПШТЕНИЕ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ KAZUO YAMACHI

Во светло на актуелните случувања и потребата од стабилна, одговорна и транспарентна влада, Канцеларијата на Претседателот на државата San Andreas, под раководство на Претседател Kazuo Yamachi, објавува дека во наредните денови ќе се одржат општи избори за нов Премиер на Владата на San Andreas.

Овој демократски процес претставува суштински момент во историјата на нашата држава. Изборите ќе бидат водени со највисоки стандарди на интегритет, ред и безбедност, при што секој граѓанин со валидна лична карта ќе има право да гласа за кандидатот што смета дека најдобро ќе ја води Владата во наредниот мандат.

Сите заинтересирани кандидати кои веруваат во својата способност да служат на народот, ќе имаат можност да ја поднесат својата кандидатура согласно објавената процедура. Кандидатите ќе бидат повикани да одржат јавни обраќања и дебати, преку кои ќе ја изложат својата визија, планови и приоритети за иднината на San Andreas.

Претседателот Yamachi јавно изјави дека ,,ова не се само избори, туку тест за зрелоста на нашата демократија и капацитетот на народот да одлучи кој ќе ја води државата низ предизвиците на современиот свет".

Гласањето ќе биде спроведено на неколку локации низ државата, во точно определено време, а безбедноста на изборниот ден ќе биде гарантирана од страна на државните институции и силите на редот. По затворањето на гласањето, ќе следува пребројување и јавно соопштување на резултатите.

Сите политички и јавни актери се повикуваат на достоинствено и одговорно однесување во текот на целиот процес. Народот ќе зборува – и неговиот глас ќе биде пресуден.

Нека победат разумот, визијата и гласот на граѓаните.

ФОРМУЛАР ЗА КАНДИДАТУРА
Out of Character:
Форум тема направена за партијата: https://mrp.mk/forum/index.php?topic=3096.0
Име и презиме (OOC):Kristijan Stojchov .
Имате ли искуство со лидерски позиции? (Да/Не) – Ако да, наведете: da, pd,yakuza,lcn I vlada
Колку време сте активни на серверот? (просечно дневно):3/4h
Зошто сакате да бидете премиер? (Минимум 5 реченици): oti gi znam site politicki raboti I e iteresno za rp
Дали имате познавање од политички системи/структури во RP?
Колку добро го познавате државниот устав, закони и процедури: 100 posto
Дали прифаќате дека можете да бидете отстранети ако не ја извршувате функцијата квалитетно:da

In Character
Име и презиме: Joshua Sanders
Место на живеење: los santos
Политичка партија: left-wings
Образование и работно искуство: diplomiran hirurg vraboten vo Los Santos bolnicata
Позиции што сте ги извршувале во МВР (ако има):
Вашата визија за државата San Andreas (минимум 5 реченици): podobruvanje na zdrastvoto, bezbednosta, namaluvanje na kriminalot I korupcijata, nepotizmot I nepravdata, zgolemivanje na plstite I penziite I socialnata pomos.

1.zgolemuvanje na platite,penziite I socijalnata pomos
2. Besplatno zdrastvo
3. Iskorenuvanje na nepotizmot, kriminalot i korupcijata

Дали имате поддршка од јавноста/организации? Ако да, наведете примери: da, od sindikatot na rabotnicite.
Контакт број: 070930794

Демократијата во својата суштина се темели на активно учество на граѓаните, а изборите за премиер не се исклучок. Затоа, во овој изборен процес, секој член на заедницата ќе има можност не само да го изрази својот глас преку гласањето, туку и да биде директно вклучен во развојот и обликувањето на политичката агенда. Заедницата ќе може да поставува прашања до кандидатите преку организирани јавни дебати и форуми, каде што секој ќе има шанса да добие јасни и конкретни одговори за плановите и визијата на кандидатите. Покрај тоа, ќе се овозможи собирање на предлози и сугестии од граѓаните, кои ќе бидат земени предвид при формулирањето на идните политики. Оваа интеракција не само што ја зголемува транспарентноста и одговорноста на кандидатите, туку ја гради и довербата помеѓу властите и граѓаните. Вклучувањето на заедницата е клучен фактор за создавање легитимна и ефективна влада која ќе ги претставува интересите на сите. Активното учество на граѓаните ја јакне демократијата и го поттикнува развојот на политичка култура базирана на дијалог, разбирање и соработка. Со оваа инклузивна платформа, секој глас има значење, а заедничките потреби и цели се претвораат во конкретни акции и резултати кои ќе го движат напред нашето општество.

OOC DISCLAIMER: Сите играчи се обврзуваат да ги почитуваат правилата за фер игра и однесување, вклучително и забрана за поткупување или манипулација со гласови во изборниот процес.

[/quote]

ФОРМУЛАР ЗА КАНДИДАТУРА
Out of Character:
Форум тема направена за партијата:
https://mrp.mk/forum/index.php?topic=3126.0
Име и презиме (OOC):Дарко Георгиевски
Имате ли искуство со лидерски позиции? (Да/Не) – Ако да, наведете:Да и тоа на влада, такси, МД, сан њуз, јакуза, мрд
Колку време сте активни на серверот? (просечно дневно):1 до 2 саата
Зошто сакате да бидете премиер? (Минимум 5 реченици):
Причината поради која сакам да бидам премиер е пред се да го подобрам роле плејот во оваа организација која е доста потценета.На кој начин планирам да ја водам оваа владата ? Најпрвин пред се откако ќе добијам лидер ќе свикам владина седница на која ќе бидат назначени Министер за Внатрешни, Министер за Здравство и Министер за Одбрана како најважни министерства во владата.Членовите кои ќе бидат трети ранк ќе симулираат пратеници и постојано ќе има закони и реформи кои ќе се првин гласаат па потоа и реализираат.
Дали имате познавање од политички системи/структури во RP? Да
Колку добро го познавате државниот устав, закони и процедури:10/10
Дали прифаќате дека можете да бидете отстранети ако не ја извршувате функцијата квалитетно:Да

In Character
Име и презиме:Zakhary Kalashov
Место на живеење:Лос Сантос
Политичка партија:Народен фронт за стабилност
Образование и работно искуство:Факултет за бизнис и менаџмент, претприемач
Позиции што сте ги извршувале во МВР (ако има):Не
Вашата визија за државата San Andreas (минимум 5 реченици):
Државата Сан Андреас ја гледам како една модерна држава која нуди идеални услови за живеење.Економски силна држава во која има рекордна ниска невработеност и работникот се цени.

1.Економија и инфраструктура
2.Здравство
3.Полиција и армија

Дали имате поддршка од јавноста/организации? Ако да, наведете примери:Да, од сите слободноумни граѓани на Сан Андреас
Контакт број:

JOHN TRUMP ZA PREMIER
u centru Havane,
ma rolam topa vozim džipa ništa ne vidim od marihuane