🇮🇹 LA COSTA NASTRA 🇮🇹

Started by Matteo Gucci, Feb 24, 2026, 06:30 PM

Previous topic - Next topic
🇮🇹 LA COSTA NASTRA 🇮🇹
🔱 RANK 3 – SOLDATO 🔱
Matteo Johnson.

📖 ОПИС НА РАНГ 3

Rank 3 – Soldato е официјален член на фамилијата La Costa Nastra.
Овој ранг го добива само оној кој покажал:

Лојалност

Почит кон хиерархијата

Активност

Спремност да ја брани фамилијата

Повеќе не си обичен член – сега си војник на фамилијата.

🎯 ДОЛЖНОСТИ НА SOLDATO

Извршување наредби од повисоки рангови

Учество во war / turf освојувања

Заштита на бизнисите на организацијата

Помош при криминални акции

Чување на тајните на фамилијата

⚖ ПРАВИЛА

Хиерархијата е закон.

Нема предавство – казната е исфрлање.

Нема непотребни конфликти без дозвола.

Активноста е задолжителна.

Почитување на RP правила.

💰 ПРИВИЛЕГИИ

Поголема доверба од лидерите

Учество во поголеми акции

Подобра заработка

Пристап до подобра опрема

🩸 КОДЕКС НА ФАМИЛИЈАТА

,,Фамилијата е над сè."
,,Омерта е закон."
,,Еден за сите – сите за еден."

🔥 ЗАКЛЕТВА (можеш да ја користиш RP)

Јас, како Rank 3 – Soldato, се колнам дека ќе ја бранам честа на La Costa Nastra,
ќе ги почитувам наредбите и никогаш нема да ја предадам фамилијата.

Име: Matteo Johnson
Потекло: Италија
Живее: Los Santos – 11 години
Професија: Голем бизнисмен
Биографија:
Matteo Johnson е роден во Италија, во мал град близу Рим. Уште од млад покажувал интерес за бизнис и трговија. Со напорна работа, дисциплина и паметни одлуки успеал да изгради стабилна кариера уште во Европа.
Пред 11 години се преселил во Los Santos со цел да ги прошири своите бизнис можности и да започне нов живот. Почетоците не му биле лесни, но Matteo не се откажувал. Со тек на време инвестирал во недвижнини, компании и разни легални бизниси, со што станал еден од најпознатите и највлијателните бизнисмени во градот.
Денес, на 55 години, Matteo Johnson е почитуван човек во Los Santos. Познат е по својот сериозен пристап, луксузниот стил на живот и силните контакти во бизнис светот. Иако има многу пари и моќ, тој секогаш внимава на својот углед и работи професионално.
Неговата цел е да продолжи да го шири своето бизнис царство и да остави траен белег во градот.

,,La Cosa Nostra" (или често погрешно пишувано/изговорувано како ,,La Costa Nostra") е италијанско-американска називка за организирана криминална мрежа што потекнува од италијанската мафија. Називот на италијански значи ,,нашата работа" или ,,нашата ствар" — тоа е фраза што членови на мафијата ја користат за да ја означат својата тајна организација.
📍 Од каде потекнува?
  • Основите на Cosa Nostra — класичната италијанска мафија — се во Сицилија, Италија (јужниот дел на земјата), особено во провинциите како Палермо, Трапани, Агриченто и Калтанисета, каде што средината на XIX век била нестабилна и владата слаба.
  • Како организирано криминално движење едноставно наречено ,,мафија" (или Cosa Nostra) се развило средината на 19-тиот век, околу 1800-тите до 1860-те години, како групи кои нуделе ,,заштита" и решавале спорови во местата каде што државните структури немале сила.
📍 Од кога постои ,,La Cosa Nostra" како организација?
  • Во самиот Италија, Cosa Nostra (сестрата на американската организација) се појавува од средината на 19-тиот век (околу 1850-1860-тите години) како локална мафијашка структура.
  • Во САД, Италијанско-американската организација што денес многумина ја нарекуваат ,,La Cosa Nostra" стана формално препознаена како организирана криминална мрежа со ,,семејства" и кодекси околу 1920-1930-тите години, посебно по формирањето на ,,Комисијата" во 1931 година од страна на Чарлс ,,Лаки" Лучано.
🧠 Разлика помеѓу Sicilian Mafia и La Cosa Nostra
  • Cosa Nostra првично е италијанска/сицилијанска мафија.
  • La Cosa Nostra како термин често се користи за италијанско-американската мафија што се развила од мафијашките структури на Сицилија кога италијански имигранти ги донеле своите врски и обичаи во САД.

Matteo otvara firma po ime Gucci vo Los Santos i pocnuva so negoviot biznis sto dizajnira obleka i patiki..

Gucci 

1. Основни информации
  • Основана: 1921 година
  • Основач: Guccio Gucci
  • Седиште: Фиренца, Италија
  • Индустрија: Луксузна мода

2. Со што се занимава компанијата?
Gucci е светски познат бренд за луксузна облека и модни додатоци. Во компанијата се работи:
👗 Дизајн и производство на:
  • Женска и машка облека
  • Чанти и паричници
  • Чевли и патики
  • Очила
  • Парфеми
  • Накит и часовници

3. Како функционира фирмата?
Во Gucci има различни оддели:
  • 🎨 Дизајнерски тим – креира нови модни колекции
  • 🏭 Производство – изработка на производите
  • 📢 Маркетинг и реклама – промоција преку социјални мрежи, модни ревии
  • 🛍 Продажба – бутици ширум светот
  • 💼 Менаџмент – управување со компанијата

4. Зошто е позната?
  • Симбол на луксуз и квалитет
  • Препознатливо лого со двојно ,,G"
  • Носи се од познати личности и ѕвезди
  • Има продавници во најголемите градови во светот

5. Заклучок (можеш вака да го кажеш на крај)
Gucci е една од најпознатите модни компании во светот. Таа произведува луксузни производи со висок квалитет и уникатен дизајн. Благодарение на традицијата и иновациите, компанијата има голем успех на глобално ниво.

Matteo ode vo studio da pravi pesna po ime Gucci Gang i taa izleguva i ja stava na radio vo negviot Biznis Gucci.
Lyrics: Yuh, ooh, brr, brr Gucci gang, ooh (That's it right there, Gnealz) Yuh, Lil Pump, yuh Gucci gang, ooh (Ooh, Bi-Bighead on the beat) Yuh, brr Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Spend three racks on a new chain (Yuh) My bitch love do cocaine, ooh (Ooh) I fuck a bitch, I forgot her name (Brr, yuh) I can't buy a bitch no wedding ring (Ooh) Rather go and buy Balmains (Brr) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Spend three racks on a new chain (Huh?) My bitch love do cocaine, ooh (Brr) I fuck a bitch, I forgot her name, yuh (Yuh, yuh) I can't buy no bitch no wedding ring, ooh (Nope) Rather go and buy Balmains, ayy (Brr) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) My lean cost more than your rent, ooh (It do) Your momma still live in a tent, yuh (Brr) Still slangin' dope in the 'jects, huh? (Yeah) Me and my grandma take meds, ooh (Huh?) None of this shit be new to me (Nope) Fuckin' my teacher, call it tutoring (Yuh) Bought some Red Bottoms, cost hella G's (Huh?) Fuck your airline, fuck your company (Fuck it!) Bitch, your breath smell like some cigarettes (Cigarettes) I'd rather fuck a bitch from the projects (Yuh) They kicked me out the plane off a Percocet (Brr) Now Lil Pump flyin' private jet (Yuh) Everybody scream, "Fuck WestJet" (Fuck 'em) Lil Pump still sell that meth (Yuh) Hunnid on my wrist, sippin' on Tech (Brr) Fuck a lil' bitch, make her pussy wet (What?) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Spend three racks on a new chain (Huh?) My bitch love do cocaine, ooh (Yuh) I fuck a bitch, I forgot her name (Brr) I can't buy a bitch no wedding ring (Huh?) Rather go and buy Balmains (Yuh) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang (Gucci gang) Spend three racks on a new chain (Huh?) My bitch love do cocaine, ooh (Brr) I fuck a bitch, I forgot her name, yuh (Yuh) I can't buy no bitch no wedding ring, ooh (Nope) Rather go and buy Balmains, ayy (Huh?) Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang.

Quote1. Намали текст на постовите.
2. Почни со РП Акции, следам.

Почни со РП Акции следам.
PURPLE HAZE

поработи на едит
помалце текст подобро е.

Matteo gi donesuva novite Gucci patiki vo svojata prodavnica vo Gantom i gi ostava na raspordazba...